Evenementenagenda

Carnaval in Wringersgat bestaat uit allerlei verschillende evenementen en activiteiten. Op deze pagina vind je de agenda, zodat je exact weet wanneer en waar het feest plaatsvindt. Ook vind je foto- en beeldmateriaal van verschillende evenementen terug op deze pagina.

Sfeerimpressie Grote Optocht

Beeldmateriaal: Wim Oprins

Sauwelen 2020

De grote zaal van Cultureel Centrum de Boodschap was ook dit jaar de locatie waar de sauwelton met daarop de rode lamp op het podium stond. Achter de ton een kleurrijk decor met stoelen waarop de nieuwe prins Frank d’n Irste, zijn adjudant en de leden van de raad - dit jaar iets minder dan elf - plaats namen. Voordat de sauwelaars een voor een langs de vele rijen met publiek de trap af daalden, hield presentator Bas Verheij een welkomstwoord. Ook de prins hield een korte toespraak, waarin hij iedereen geluk en gezondheid toe wenste.

09 - 10 - 11 januari in CC De Boodschap

Jeugdoptocht 2020

De jeugdoptocht en grote optocht tijdens carnaval zijn voor vele inwoners van de gemeente evenementen om naar uit te kijken. Dit jaar waren de optochten anders dan anders, de routes zijn namelijk in overleg met de deelnemers gewijzigd. We draoien deur! De route van de Jeugd Optocht was:

14.00 uur Start Jeugd optocht vanaf Nassaulaan - Raadhuisplein - Regentenstraat - Pastoor Gillisstraat - Hoofdstraat - Defilé voor de kerk - Pastoor Oomenstraat - Ontbinding Burgermeester Sweensplein - 16.00 uur Prijsuitreiking bij Boerke Jacobs


Grote optocht 2020

De jeugdoptocht en grote optocht tijdens carnaval zijn voor vele inwoners van de gemeente evenementen om naar uit te kijken. Dit jaar waren de optochten anders dan anders, de routes zijn namelijk in overleg met de deelnemers gewijzigd. We draoien deur! De route van de Grote Optocht was:

13.11 uur Start Grote Optocht vanaf Stationsplein - Stationstraat - Hoofdstraat - Pastoor Gillisstraat - Regentenstaat - Raadhuisplein - Mariastraat - Defilé voor de kerk - Hoofdstraat - Ontbinding ter hoogte van het kapelletje - 20.00 uur prijsuitreiking bij ’t Rijens Vat