In 2023 eindelijk weer sauwelen!

In 2021/22 is het echt even anders carnaval geweest. Daarom waren er ook geen sauwelavonden. De sauwelaars hopen hun energie op en maken er in 2023 weer een spetterende show van. We zien jou dan ook weer graag terug in januari 2023 in de Boodschap.💚Na 3 avonden dagsauwelaar nu Oppersauwelaar 2023 Marijke van het laverijke
RIJEN DAOR ZIT POTENTIE IN💚

💚💚Miranda de Hoon

De Rijense stapte drie avonden als Marijke van ’t Laverijke in de ton op het podium van een telkens goed gevulde Boodschap. Zowel het publiek als de vakjury was onder de indruk. Door het publiek werd ze namelijk iedere avond beloond met de publieksprijs.

Toine Ras als Antoinet-nie

De debutant van dit jaar, Toine Ras, bleek uit twee persoonlijkheden te bestaan. De naam van zijn typetje was dan ook Antoinet-nie. Aan de linkerkant zag hij er uit als een man met kort haar, een baard en herenkleding. Aan de rechterkant was zijn haar in een lange vlecht en droeg hij dameskleding. Dat bleek een reden te hebben: ,,Ik heb als kind al geleerd om overal waar ik kwam de wc te pakken met daarop het plaatje waar ik zelf het meest op lijk.

Lia Willemen als Kaat de Laat

Kaat de Laat, het typetje van Lia Willemen, vertelde dat ze voor Omroep Brabant wilde gaan werken. Als zus van Christel de Laat, die al jaren bij Omroep Brabant actief is, kwam ze, gekleed in een rood met wit geblokt broekpak, de trap af. Op haar schouder droeg ze een filmcamera. Kaat vertelde: ,,Ik werk nou ook voor Omroep Brabant, ik heb al veel mooie dingen mogen fillemen, en ook minder mooie dingen moeten fillemen, dan ging het over Gils”.
Miranda de Hoon als Marijke van het Laverijke


Miranda de Hoon betrad het podium als Marijke van het Laverijke. Evenals bij Mike van Gool kwamen bij Marijke de historische verzamelstickers ter sprake. Mike noemde die ‘plakplaatjes’ en Marijke sprak over het ‘stickerkesboek’. Volgens Marijke een heel duur boek: ,,En da allemaol vur een stickerboek wa mee de garageverkoop wir overal te vinden is.
Mike van Gool als Julleke van Gummiegalgen

Hoeveel jaar Hans Mallens al in de ton is gestapt? De organisatie is gestopt met tellen. Duidelijk is wel dat het meer dan 25 sauwels zijn, want enkele jaren geleden heeft hij zijn zilveren jubileum gevierd. Ook dit jaar kwam hij als D’n ouwe Hannes van de trap af. Om vervolgens het trapje naar het podium te beklimmen.Marie-Claire Schut als Ik ben Clara

Ik ben Clara. Zo kondigde Marie Claire zich aan. Ze liet weten graag met ‘Nelis’ te willen trouwen, hetgeen overduidelijk te zien was aan de witte trouwjurk die ze aan had. In de ton stappen met die trouwjurk aan, bleek niet gemakkelijk. Trouwen ook niet, want een huwelijksaanzoek had ze na drie jaar verloving nog niet gehad.


Hans malles als D,n Ouwe Hannes

Hoeveel jaar Hans Mallens al in de ton is gestapt? De organisatie is gestopt met tellen. Duidelijk is wel dat het meer dan 25 sauwels zijn, want enkele jaren geleden heeft hij zijn zilveren jubileum gevierd. Ook dit jaar kwam hij als D’n ouwe Hannes van de trap af. Om vervolgens het trapje naar het podium te beklimmen.